Help, mijn kat heeft een onstoken oog!
Ontstoken ogen, het komt voor bij veel katten. In deze blog zoomen we in op de ontsteking aan het belangrijke en zeer kwetsbare deel van het lichaam. Gelukkig is het vaak een probleem dat u zelf met een juiste behandeling op kunt lossen!
Wat is een oogontsteking en hoe wordt deze veroorzaakt?
Bij een oogontsteking is het slijmvlies dat aan de binnenkant van de oogleden van de kat zit, ontstoken. Deze ontsteking komt voor bij zowel jonge als oudere katten. Een oogontsteking kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. Een oogontsteking kan veroorzaakt worden door wind, stof, allergenen of stoffen die irritatie teweegbrengen. Ook tocht, afwijkende oogleden en prikkende oogharen kunnen leiden tot een oogontsteking. Daarnaast kunnen voorwerpen die in het oog komen de boosdoener zijn.
Hoe herken ik een oogontsteking?
Als uw kat een oogontsteking heeft, dan is dat vaak goed te zien. Enkele symptomen zijn jeuk en tranende ogen. Bij het veelvuldig tranen kan een traanstreep zichtbaar worden. Daarnaast knijpen honden die last hebben van een oogontsteking vaak het ontstoken oog dicht. Als de ontsteking langer aanhoudt, dan is vaak een zwelling van het bindvlies zichtbaar bij het ontstoken oog. Ook kan dit gepaard gaan met slijm en etter.
Hoe kan ik een oogontsteking bij mijn hond behandelen?
Een oogontsteking kan op verschillende manieren behandeld worden. De behandeling is meestal afhankelijk van de oorzaak die de ontsteking veroorzaakt. In de eerste instantie kunt u de oogontsteking zelf behandelen. Dit kunt u het beste doen door het oog schoon te houden. Daarbij kunt u gebruik maken van een zeer effectief middel, namelijk Leucillin. Dit veelzijdige product heeft een brede toepassing en is verkrijgbaar in een druppelflesje en in een spray. Het is speciaal geformuleerd voor het spoelen en reinigen van de oren, ogen en de huid van uw huisdier. Het is een revolutionaire toepassing die de werking van andere producten overtreft. Dit komt omdat Leucillin gebruikmaakt van het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam. Leucillin plakt niet en geeft niet af. Voor de behandeling van ontstoken ogen kunt u het beste kiezen voor een druppelflesje. Om effectief te behandelen is het raadzaam om meerdere keren per dag te druppelen.
Mocht de behandeling niet het gewenste resultaat hebben, dan kunt u het best na enkele dagen naar de dierenarts gaan. Als uw hond last heeft van een ontsteking aan beide ogen, dan is een bezoek aan de dierenarts ook verstandig. Hierbij is namelijk vaak een allergie in het spel.
Meer weten?
Wilt u na het lezen van deze blog nog meer weten of wenst u persoonlijk advies in uw situatie? Laat het ons weten door contact op te nemen met onze klantenservice! U bent ook altijd van harte welkom in onze grote winkel in Kruiningen.